20 Morsomme Fakta Om Menn – Dette Visste Du Kanskje Ikke!

I dag har vi en spesiell godbit til dere: 20 morsomme fakta om menn!

Disse faktaene vil få deg til å le, riste på hodet og kanskje lære noe nytt om det mannlige kjønn. Så, la oss hoppe rett inn i det!

 1. Menns hjerne veier mer enn kvinners hjerne, men det betyr ikke nødvendigvis at de er smartere! Gjennomsnittlig hjernevekt for menn er ca. 1375 gram, mens kvinners hjerne veier i gjennomsnitt 1250 gram.
 2. En mann bruker i gjennomsnitt nesten ett år av livet sitt på å stirre på kvinner. Ja, du leste riktig! En studie har vist at menn bruker omtrent 43 minutter hver dag på å sjekke ut det motsatte kjønn.
 3. Menn kan amme! Selv om det er sjelden og krever spesielle hormonelle forhold, har det vært tilfeller der menn har produsert melk og ammet sine barn.
 4. Menns stemmer blir dypere når de snakker med kvinner de er tiltrukket av. Dette er et ubevisst forsøk på å virke mer maskuline og tiltrekkende.
 5. Menn blir ofte høyere når de er kalde. Dette skjer fordi blodårene trekker seg sammen, noe som fører til at leddene blir stivere og kroppen blir litt høyere.
 6. Menn har en tendens til å snakke mindre enn kvinner. Gjennomsnittlig kvinne snakker omtrent 20 000 ord per dag, mens menn snakker omtrent 7000 ord.
 7. Ifølge en studie kan menn og kvinner faktisk lukte når noen er stresset. Forskjellen er at kvinner blir mindre tiltrukket av stressede menn, mens menn synes stressede kvinner er mer attraktive!
 8. Menn har en tendens til å ha flere mareritt om katastrofer og vold. Kvinner, derimot, har flere mareritt om forhold og følelser.
 9. Håret på menns kinn vokser raskere enn noe annet hår på kroppen. Dette betyr at skjegget vokser raskere enn håret på hodet eller beina!
 10. Menns hjerter slår litt saktere enn kvinners hjerter. Gjennomsnittlig hvilepuls for menn er 70 slag per minutt, mens den er 75 slag per minutt for kvinner.
 11. Menn har en tendens til å glemme mer enn kvinner. Forskning viser at menn generelt er dårligere til å huske dagligdagse ting og detaljer sammenlignet med kvinner.
 12. Menn har større sannsynlighet for å bli fargeblinde. Omtrent 8% av menn med europeisk avstamning er fargeblinde, sammenlignet med bare 0,5% av kvinner.
 13. Menn har en tendens til å miste håret raskere enn kvinner. Omtrent 85% av menn vil oppleve betydelig hårtap når de er 50 år gamle, sammenlignet med rundt 50% av kvinner.
 14. Menns smaksløker reduseres raskere enn kvinners. Dette kan forklare hvorfor menn ofte foretrekker sterkere og mer smaksrike matvarer enn kvinner.
 15. Menn har en tendens til å sove mindre enn kvinner. Gjennomsnittlig mann sover i cirka 6 timer og 40 minutter per natt, mens kvinner sover i gjennomsnitt 7 timer og 15 minutter.
 16. Menn kan faktisk høre dårligere enn kvinner. Studier har vist at menn generelt har dårligere hørsel, spesielt på høyere frekvenser.
 17. Menns hud er generelt tykkere og fetere enn kvinners hud. Dette betyr at menn ofte er mer utsatt for akne og hudirritasjoner enn kvinner.
 18. Menn har en tendens til å ha større neser enn kvinner. Dette skyldes delvis det faktum at menn generelt har større kropper og trenger mer oksygen.
 19. Menn er ofte mer utsatt for gikt, en form for leddgikt som forårsaker betennelse og smerte i leddene. Dette skyldes høyere nivåer av urinsyre i blodet hos menn.
 20. Menn har en tendens til å forbrenne kalorier raskere enn kvinner. Dette skyldes at menn generelt har mer muskelmasse, som krever mer energi å opprettholde.

Vi håper dere har fått en god latter og lært noe nytt om menn! Det er alltid gøy å finne ut mer om hvordan vi mennesker fungerer og hva som gjør oss så unike.

Husk å dele denne bloggposten med vennene dine og få dem til å le sammen med deg. Ha en flott dag!

Se også:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *